vineri, 21 octombrie 2011

Despre afacerile online!

Cum si de ce sa fii propriul tau sef?!
Pentru unii, o slujba de la 9 la 5, intr-un mediu placut si cu un salariu bun, este suficienta. E comod iar, din cand in cand, iti ofera satisfactii.
Altii, insa, au mereu idei, descopera noi moduri de a rezolva problemele vechi, vor sa fie independenti si sa faca lucrurile in felul lor. Pentru acestia, „o slujba” nu este niciodata doar o slujba. Este un joc complex de strategie, iar -uneori- si de noroc. Capitaluri de investitii, imprumuturi, esecuri, faima, succes, caderi si urcusuri
Spunem ca sunt (prea) curajosi sau ca au spirit de aventura. Lumea afacerilor le spune simplu: antreprenori.
Sa fii propriul tau sef... Suna bine! Este posibil, dar nu si simplu. Nu iti trebuie inspiratie divina, o mostenire, nu trebuie sa fii vedeta pop sau sa castigi la loterie. Trebuie sa vrei!
In primul rand, trebuie sa crezi in ideile tale, sa nu te multumesti cu putin, sa-ti folosesti inteligenta si sa actionezi. Sa fii pregatit sa muncesti din greu si chiar sa pierzi...
Ai nevoie de o idee buna: o idee care sa „prinda”, sa fie potrivita pietei, sa raspunda unor nevoi ale publicului tau tinta. Apoi altele si altele, care sa transforme ideea in propria ta afacere de succes. Documenteaza-te, cere sfaturi, observa cazuri de succes!
Nu uita sa fii realist! Fa-ti un plan, o strategie, estimeaza costurile si riscurile. Trebuie sa stii totul despre „ideea ta”: care sunt conditiile pietei, care sunt oportunitatile sau momentele potrivite, care sunt riscurile, ce poti face ca sa convingi.
Sfatuieste-te cu oameni care au experienta sau care sunt pregatiti in acest domeniu. Vorbeste cu un consultant in afaceri.
Daca e necesar, fa niste cursuri de antreprenoriat. Nu este suficient sa vrei, trebuie sa ai cunostinte si competente specifice: notiuni de finante, relatii publice, marketing.
Alege-ti oamenii potriviti: testeaza-i, asculta-i, respecta-i. Fa-i sa creada in ideea ta, asa cum crezi tu.
Succes!

O sa fiu foarte sincer si PROMIT ca nu o sa mint cu absolut nimic. Nu toti cei care se apuca sa faca bani online,vor reusi! O afacere online nu inseamna ca te poti imbogatii peste noapte...si eu vizez sa am maine un Q7 desi azi  conduc un A3, o afacere online necesita devotament,munca,ambitie,cunoastere chiar si esec! Azi esti sus, maine poti fii jos, te ridici si o iei iar de la cap! Te sfatuiesc sa uiti de cei care in schimbul unei sume de bani iti promit ca te invata sa faci sute de euro in doar cateva zile...Imposibil asa  ceva!
Tine cont de urmatoarele sfaturi:
1. Cand incepi o afacere online, banii vin imediat, nu multi din prima...dar macar acolo 100 de euro pe luna...daca nu faci macar acesti bani in primele 2 luni..inseamna ca ceva nu e bine si trebuie sa te mai documentezi.Nu trebuie sa muncesti orbeste...gandindut-te ca banii o sa vina ei....daca nu vin din primele luni...cu siguranta nu vor venii nici in urmatoarele.Atunci incearca sa schimbi ceva, inseamna ca ceva nu faci bine!
Succesul nu se naste din pasiune, ci din nevoie. Gaseste ceva pe care nu-l face nimeni, dar pe care cineva ar trebui sa-l faca!
Eu sunt dispus sa te ajut sa incepi o astfel de afacere....Tot ce trebuie sa faci este sa lasi un com. cu intrebarea ta si iti voi raspunde cat se poate de urgent!  Puteti lasa comentarii si ca anonimi...insa va rog sa avem o discutie civilizata. In prezent eu castig destul de bine din aceste afaceri...nu o sa iti spun exact cat...pentru ca nu e frumos fata de cei care o duc foarte greu

2 comentarii:

  1. Asta e Romania frate. O tara frumoasa..pacat ca este locuita! Ce sa mai zic....Super tare blogul asta...tine-o tot asa

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos articol. Te astept si pe www.afaceri-bani.eu pentru idei de afaceri profitabile, afaceri online si multe altele.

    RăspundețiȘtergere