vineri, 4 noiembrie 2011

S-au imbogatit dupa ce au vandut zeci de pagini de internet cu nume vestite

Cei inspirati, care au cumparat zeci de pagini de internet cu denumiri vestite, cu termeni util sau nume celebre si apoi le-au scos la vanzare, stau acum si petrec.
Culmea e ca sunt interzise aceste tranzactii numai ca nu exista si o lege care sa-i pedepseasca pe romanii ce comit abuzuri. Preturile pleaca de la cateva sute de euro si ajung si pana la 250.000 de euro pentru o denumire.
Rezervarea unui domeniu este permisa de autoritatea care gestioneaza domeniile.ro in Romania insa scoaterea la vanzare este interzisa. Dar nimeni nu tine cont de acest lucru. Daca domeniile.ro ar fi atribuite pe o perioada determinata de timp s-ar limita si abuzul, sunt de parere specialistii.
Atunci cand cineva a rezervat in interes personal numele unei companii importante, numai instanta poate stabili cine are dreptul sa pastreze denumirea. Asa s-a intamplat in cazul unor institutii de stat ori firme renumite cum ar fi Registrul Comertului, CEC, Pizza Hut sau KFC. Magistratii le-au dat castig de cauza in fata unor persoane care scosesera la vanzare siteuri cu numele lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu